Eurofonduri / HotNews

Subscribe to Eurofonduri / HotNews feed Eurofonduri / HotNews
HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video
Updated: 28 sec ago

INREGISTRARE Conferinta Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC, Bucuresti, 26 martie 2018

16 March, 2018 - 19:16
Persoanele interesate de Politica Agricola Comuna (PAC) si de oportunitatile de finantare din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, sunt invitate sa completeze formularul de inregistrare pana pe 22 martie 2018, inclusiv. Participarea este gratuita. Locurile sunt limitate.
Categories: finantari

Guvernul va aproba un proiect de OUG pentru evitarea pierderii fondurilor europene: Vor putea fi incheiate contracte de finantare cu o valoare mai mare decat prevedeau alocarile initiale

15 March, 2018 - 13:19
Guvernul va adopta joi un proiect de ordonanta de urgenta pentru evitarea dezangajarii fondurilor europene, a anuntat premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei Guvernului. Potrivit acesteia, scopul proiectului este acela de a putea fi incheiate contracte de finantare cu o valoare mai mare decat prevedeau alocarile initiale din programele operationale.
Categories: finantari

Fonduri nerambursabile: Start-Up Nation versus Start-Up Plus

8 March, 2018 - 17:19
Pentru ca multi dintre cititori ne-au intrebat, hai sa facem si aceasta comparatie: care dintre  programele de finantare pentru mici afaceri este mai bun, Romania Start-Up Nation sau Romania Start-Up Plus? StartupCafe.ro pune pe masa avantajele si dezavantajele, dar alegrea va apartine.
Categories: finantari

Noi reguli europene pentru platformele prin care se strang bani pe internet

8 March, 2018 - 14:41
Comisia Europeana propune joi un nou regulament UE pentru platformele de crowdfunding, prin care startupurile si alte mici afaceri strang bani pe internet pentru investitii.
Categories: finantari

Fonduri nerambursabile pentru producatorii de miere din Romania

8 March, 2018 - 13:58
Crescactorii romani de albine pot obtine fonduri nerambursabile prin doua linii de finantare din Programul National de Dezvoltare Rurala, informeaza joi Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), printr-un comunicat de presa.
Categories: finantari

Fonduri europene 2018: Max. 200.000 Euro pentru mici afaceri. Descarca Ghidul solicitantului si modelul de plan de afaceri

6 March, 2018 - 12:29
Antreprenori cu firme mici si mijlocii (IMM) din 6 judete pot obtine fonduri europene intre 25.000 de euro si 200.000 de euro, printr-o linie de finantare destinata afacerilor care implica cercetare si tehnologie, potrivit unei informari publicate de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Ghidul solicitantului si modelul de plan de afaceri pot fi descarcate de la finalul articolului.
Categories: finantari

Rovana Plumb: S-a agreat la Bruxelles depunerea aplicatiilor la CE pentru construirea celor trei spitale regionale, pana la finalul acestui an

2 March, 2018 - 18:36
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat vineri, dupa intalnirile de la Bruxelles cu comisarii europeni Corina Cretu si Gunther Oettinger, ca a pledat pentru o Politica de Coeziune care sa sprijine toate zonele Romaniei, scrie News.ro. De asemenea, ea sustine ca a discutat si despre implementarea Programului Operational Regional si despre crearea unui grup de lucru care sa simplifice procedurile de accesare a fondurilor europene.
Categories: finantari

Viorica Dancila cere ca Autoritatea de Management a POR sa desemneze cate o persoana pentru fiecare autoritate publica locala, care sa urmareasca stadiul proiectulor europene

2 March, 2018 - 15:01
Premierul Viorica Dancila a avut vineri o intalnire de lucru cu primarii municipiilor resedinta de judet, reprezentantii Autoritatii de Management a Programului Operational Regional (POR) si directorii Agentiilor de Dezvoltare Regionala pentru a discuta problemele intampinate in atragerea finantarii europene. O alta solutie concreta ceruta de premier a fost ca Autoritatea de Management a POR sa desemneze cate o persoana pentru fiecare autoritate publica locala, care sa urmareasca stadiul proiectului propus de primarii, de la momentul depunerii pana la semnarea contractului de finantare, si sa ofere sprijin si consiliere atunci cand este necesar, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Categories: finantari

Timmermans: CE va prezenta in mai 2018 propunerea pentru urmatoarele fonduri europene si ne gandm la legarea lor de statul de drept

1 March, 2018 - 19:05
Comisia Europeana va prezenta in luna mai 2018 propunerea pentru cadrul financiar urmator al Uniunii Europene si se gandeste la un mecanism prin care sa fie legata acordarea fondurilor europene, incepand cu anul 2020, de respectarea statului de drept in tarile membre, a declarat, joi, la Bucuresti, prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans.
Categories: finantari

Doua linii de fonduri UE pentru mici afaceri NU mai sunt disponibile. Ce alternativă exista

28 February, 2018 - 16:08
Doua importante linii de finantare din fonduri europene pentru mici afaceri nu vor mai fi disponibile anul acesta, antreprenorii romani avand totusi cel putin o alternativa.
Categories: finantari

Fonduri europene 2018: Pana la 483 Euro pe hectar pentru fermieri eco

26 February, 2018 - 15:14
Fermierii din Romania pot obtine fonduri europene de pana la 483 de euro pe hectar, pe an, pentru agricultura ecologica si alte practici prietenoase cu mediul, in cadrul unor linii de finantare in valoare totala de 2,6 miliarde de euro, a anuntat, luni, Ministerul Agriculturii, printr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Categories: finantari

Corina Cretu, avertisment dupa intalnirea cu Viorica Dancila: Sunt foarte ingrijorata de evolutia proiectelor privind spitalele regionale aprobate in 2015

20 February, 2018 - 19:14
"Sunt foarte ingrijorata de evolutia proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate in luna iulie 2015. Din pacate, constructia celor 3 spitale regionale este unul dintre proiectele care inregistreaza mari intarzieri", a declarat comisarul european Corina Cretu dupa intalnirea de azi de la Bruxelles cu premierul Viorica Dancila, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. UPDATE 19.32: Chestiunea a fost mentionata si intr-un comunicat al Guvernului, care arata laconic ca "o atentie deosebita a fost acordata proiectelor privind spitalele regionale" in discutia Cretu - Dancila.
Categories: finantari

Initiatorul Start-Up Nation: Speculantii care vand firme pe OLX pot fi opriti in 2 moduri

20 February, 2018 - 18:58
Cel care a initiat programul Start-Up Nation, Florin Jianu, a declarat marti ca statul ar trebui sa previna in anul 2018 situatiile in care "speculantii" se califica la fonduri nerambursabile pentru a-si vinde firmele respective pe OLX sau prin alte metode.
Categories: finantari

Firmele mici si mijlocii din Romania vor putea lua noi credite printr-un imprumut de 75 de milioane de euro primit de Banca Transilvania de la Banca Europeana de Investitii

20 February, 2018 - 12:32
Aproximativ 3.000 de firme mici si mijlocii din Romania vor putea obtine credite in conditii avantajoase in urma unui imprumut de 75 de milioane de euro obtinut de Banca Transilvania de la Banca Europeana de Investitii, a informat marti BEI, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Categories: finantari

Plata catre tinerii fermieri ar putea creste

19 February, 2018 - 19:06
Guvernul a operat o serie de modificari in legislatia schemelor de plati din fonduri europene si de la bugetul de stat pentru agriculturori, una dintre schimbari constand in posibilitatea ca fermierii sa primeasca bani mai multi raportat la schema de plata unica, potrivit unei ordonante de urgenta publicate luni in Monitorul Oficial.
Categories: finantari

Firmele pot cere acum bani europeni pentru a incadra ucenici si stagiari

19 February, 2018 - 12:59
Firmele si alti angajatori din Romania se pot inscrie la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pentru a obtine fonduri europene pentru incadrarea si plata unor ucenici si stagiari, prin doua proiecte europene pentru care s-au semnat, luni, contractele de finantare.
Categories: finantari

TOP 6 aberatii din Start-Up Nation si solutiile pentru 2018

16 February, 2018 - 15:02
Un grup de 24 de consultanti pentru accesarea fondurilor nerambursabile a gasit o serie de deficiente practice in derularea programului Start-Up Nation 2017 si a inaintat, vineri, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat o lista de propuneri pentru remedierea lor in editia 2018 a programului de finantare prin care firmele noi pot primi fonduri nerambursabile de la stat de maximum 200.000 de lei fiecare.
Categories: finantari

Fonduri UE 2018: Peste 2,7 miliarde Euro pentru fermierii romani in acest an

13 February, 2018 - 13:06
Fermierii din Romania vor avea la dispozitie in total fonduri nerambursabile de 2,7 miliarde de euro, cea mai mare parte sub forma de plati directe la hectar de la Uniunea Europeana, in anul 2018, potrivit Ministerului Agriculturii.
Categories: finantari

Start-Up Nation si blocajul de la Contragarantare. Ministru: Verific progresul saptamanal. Antreprenorii pot renunta la contragarantare

9 February, 2018 - 13:36
Antreprenorii care au facut angajari si au inchiriat spatii in programul Start-Up Nation, dar dosarele lor pe creditele-punte sunt inca blocate la Fondul Roman de Contragarantare, consuma bani din proiect fara sa poata incepe productia in afacere, insa ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, da asigurari ca verifica saptamanal progresul de la contragarantare.
Categories: finantari

Ghid PDF: Fonduri europene pentru firmele romanesti care vor sa se promoveze in strainatate

8 February, 2018 - 15:03
Antreprenorii romani au la dispozitie un nou ghid pentru accesarea de fonduri europene destinate firmelor romanesti care vor sa se promoveze pe pietele internationale.
Categories: finantari

Pages